onsdag 6 februari 2013

Da Vinci Koden

Jag såg filmen för några år sedan och gillade den! Väldigt spännande och händelserik film och efter min födelsedag gjorde fick jag ett besök av en vän som hade boken med sig. Han berättade att han han läser boken för andra gången och tyckte att jag skulle börja läsa den i stället, vilket jag gjorde. Och Herregud vad mycket bättre boken är än filmen (fast det brukar ju låta så)!

Boken är skriven av Dan Brown och utspelar sig i Paris, 2003. I boken får man följa Robert Langdon, en omtalad professor i religionssymbolik. Han blir indragen i en mordutredning där offret hittats död och naken i en kyrka. Kroppen ligger i samma ställning som ett av Da Vincis verk och det har även ritats ett pentagram på den med blod. Offret har dessutom lämnat en del spår innan sin död, bland annat en text skriven i fluorescerande färg där det står "P.S. Hitta Robert Langdon".

Ganska snabbt därefter får professor Langdon träffa offrets barnbarn - Sophie Neveu. Tillsammans börjar de följa spåren och få upptäcka en hel del intressanta romersk/katolska-relaterade saker.

Jag är hur glad som helst över att jag läst boken. Det är en sådan bok som fått mig att tänka till och försöka få reda på fler saker. Jag har redan beställt den andra boken - Änglar och demoner. 

Av: Andreea Rubin

1 kommentar:

Om böcker sa...

Andreea, kul att du tyckte om boken. En fråga: har du kollat in målningen "Nattvarden" ännu, om inte gör det... :) Tack för ett lättläst, spännande och välskrivet boktips. /Christina