tisdag 26 februari 2013

SOMMARDÖDEN

Jag har läst boken Sommardöden som är den andra boken i Mons Kallentofts Malin Fors serie.

Boken handlar så klart om kriminalinspektör Malin Fors. I denna bok ska hon och hennes kollega Zeke nysta i de få ledtrådar som finns om den fjortonåriga flickan som hittades irrandes naken och våldtagen i Linköpings största park en tidig morgon. Samtidigt har en annan flicka anmälts försvunnen och kort därpå görs en fasanfull upptäckt vid en badplats utanför staden.

Boken var väldigt bra beskriven, mycket detaljer precis så som det ska vara. Man kan verkligen leva sig in i boken och föreställa sig hur saker och ting faktiskt såg ut. Jag tycker den är riktigt spännande och framförallt jäkligt bra.

Mons föddes i April- 68 på Linköpings BB men växte sedan upp i Ljungsbro. Ljungsbro ligger en bit utanför staden och där finns även Cloettas stora fabrik.

Just nu bor Mons med sin familj i Stockholm och reser väldigt mycket. Han säger själv att han känner sig som allra mest hemma på ett riktigt avlägset hotellrum.

Böckerna om Malin Fors är för Mons ett sätt att återknyta kontakten till Linköping och utforska hur han blev den han är idag.

Han är en väldigt rastlös person så skrivandet håller honom förankrad på jorden och det mänskliga./Nathalie Blomander

1 kommentar:

Om böcker sa...

Nathalie, kul att boken var så bra :) det bästa med att läsa en deckare som fånger en så, är att det oftast finns en till om samma kriminalinspektör... Så det är ju bara att läsa vidare :)
Bra att du också presenterar Mons Kallentoft. Tack för ditt inlägg/Christina