tisdag 13 mars 2012

Tintin - Den kompletta guiden

Noggrant förarbete, aktuella händelser och nervkittlande äventyr. Där har du ingredienserna till den fulländade tecknade serien. I rätt proportioner får du äventyren om Tintin.

I Tintin - Den kompletta guiden skildrar Tintinexperten Michael Farr de faktorer som gjorde äventyren om Tintin till ett framgångsrecept. Vi blir presenterade delar av det bildarkiv som fanns i Hergés studio med bilar, flygplan, interiörer, kläder och även personer som stått modeller och gett serien dess hänförande framställning. Samtida händelser och samhällsklimat analyseras och sätts i perspektiv till serien, likaså författarstilen och dess förändring under tidens gång.

Tintin - Den kompletta guiden är inget annat än vad den utger sig för att vara. Helt enkelt ett måste för den Tintinfrälste.

1 kommentar:

Om böcker sa...

Kort, intressant och tydligt :) Efter att just ha sett Tintin och enhörningens hemlighet, samtidigt som jag minns barndomens sjukdagar som spenderades med storebrödernas Tintin-album, blir jag ju onekligen lite nostalgisk. Och sugen på att få veta lite mer om både karaktärerna och bakgrunden. Tintin har ju också i samband med att han blivit aktuell igen, väckt en hel del debatt och frågan om man ska gå in och ändra i originalhistorier har blivit en het potatis igen...
Alltid en intressant diskussion förstås.
Vänligen Christina