tisdag 6 mars 2012

Geim av Anders De La Motte
Anders de la Motte bjuder sina läsare på en fascinerande balansgång mellan det virtuella och det verkliga. Geim är en modern lättläst thriller som bara får dig att vilja läsa mer.

Geim kretsar runt syskonen Henrik HP Pettersson och Rebecka vars liv berättas parallellt. HP som en dag hittar en silverfärgad mobil på tunnelbanan som drar in honom i ett spel som utspelar sig i svennevärlden.

Spelet förändrar hans liv totalt. Från att han varit en lat oambiös småhustlare till att bli 007 på bara en vecka. Efter att han har klarat av inträdesprovet får han diverse olika uppdrag vilket leder till ett antal händelser med lite till stor kriminell inblandning.

Hans liv står till slut vid vägs ende. Polisinspektör Rebecka Normén är HPs raka motsats och vi följer henne som en livvakt åt Säpo med en mörk hemlighet. Tills slut blir även hon indragen i sin brors spel. Slutet är oväntat och man anar en fortsättning.

Geim är nog en av dom mer intressanta och spännande deckare jag någonsin läst. Jag får intrycket att även om det är ganska overkligt skulle det mycket väl kunna hända i verkligheten. Jag valde just denna bok eftersom den tilltalar mig och påminner mig om mig själv ibland.

Anders de la Motte, född 1971. arbetar med säkerhetsfrågor åt ett internationellt it-företag och har tidigare arbetat med stockholmspolisen. [Geim] är Anders uppmärksammade debut som författare, som även tilldelats Svenska Deckarakademins pris för bästa debut 2010. Uppföljaren [Buzz] utkom september 2011. Böckerna är sålda internationellt och SF har filmrättigheterna för geim.Wiktor Wadström.

1 kommentar:

Om böcker sa...

Intressant och spännande presentation av en bok som onekligen verkar vara det samma. Det märks att du gillade boken. Låter lite obehagligt att det påminner om dig själv - hur då går ju inte att låta bli att fråga sig...?
Tack för dina tankar om boken/Christina