onsdag 22 februari 2012

Audrey-FlickornaBoken handlar om sex kvinnor som blev vänner under 70-talet och har lyckats hålla ihop sedan dess. De brukar träffas på en ö i Skärgården varje år för att umgås i några dagar och prata om roliga minnen. Boken ger en tydlig inblick i hur det var att vara kvinna och jobba som journalist förr i tiden.

Jag trodde att boken skulle vara mer intressant och beskriva deras unga år mer, men istället valde författaren att lägga ner all tyngd i att beskriva ganska orelevanta saker, som t.ex. hur de lagade en maträtt och hur de fiskade. Jag hade dock inte så lång tid på mig, så jag fortsatte läsa boken ändå (trots att handlingen inte alls blev mer intressant, eller så). Jag hoppades på att man kunde få en ännu tydligare bild av de sex vännernas karriärer, osv.

Författaren heter Monika Björk och man skulle kunna säga att hon är en mångsidig författare. Hon har bl.a. skrivit faktaböcker och jobbar även som journalist. Monika Björk föddes 1944 och bor i Stockholm. En av hennes böcker Florans konstnärer nominerades till Augustpriset, 1999.1 kommentar:

Om böcker sa...

Andreea, det är ju inte alltid som böcker lever upp till ens förväntningar... Bra kämpat och bättre lycka nästa gång i valet av bok. Tack för ditt inlägg/Christina