lördag 12 november 2011

High Voltage Tattoo

Kat Von D föddes i Mexico men växte upp i Kalifornien. Redan i unga år ställde hon till med problem men tack vare sin mormor fick hon lära sig att man måste kämpa för det man vill ha och att träning ger färdighet.


Kats historia handlar om allt från barndom och uppväxt till vad man ska tänka på innan man skaffar en tatuering och hur man ska sköta den för att den inte ska bli förstörd.
Kat var bara 14 år när hon gjorde sin första tatuering och upptäckte då att hon hade talang för att tatuera. Och efter många år av träning började hon 1998 sin första profesionella anställning som tatuerare på Sin City Tattoo. Hon jobbade hos många tatuerare för att lära sig nya saker och 2007 öppnade hon äntligen sin egna shop som också blev en tv-serie.


Tyngdpunkten i boken ligger på hennes synpunkt på tatueringar nu. Det arbetet som inspererar henne och tidigare och nuvarande tatuerings konstnärer som hon ser upp till.


Jag tycker boken är bra man får inte bara läsa om Kats liv utan också om många andra saker vilket jag tycker gör boken mycket intressant.


/Emma Jonsson

1 kommentar:

Om böcker sa...

Emma, en tydlig, lättläst och bra presentation. Bra att du får med både bokens innehåll och disposition. Hur den växlar mellan "tatueringskunskap" (kan man säga så ;-) och en historia om hennes liv. En fråga: måste man gilla/vara intresserad av tatueringar för att tycka om boken? Eller är den spännande ändå?
Vänligen Christina