tisdag 27 april 2010

Sagan om Ringen J.R.R Tolkien

Sagan om Ringen J.R.R Tolkien

Den första boken, av tre, handlar om en liten hob som heter Frodo. Han får tag i ringen genom sin farbror Bilbo som lämnat den till honom för att han själv ska ut på äventyr. Ringen skapades av Sauron, en ond härskare som tänkte ta över hela världen. Sauron förlorade kriget men dog inte helt, hans allsmäktige öga fanns fortfarande kvar och han la hela sin kraft på att hitta sin kära ring igen så han kan få tillbaka sina krafter.
Frodo får då i uppgift att ta ringen till Domedagsberget och förstöra den. I hans följe finns hans bästa vän Sam, Merry och Pippin. Men även trollkarlen Gandalf, alven Legolas, Prinsen Boromir, dvärgen Gimli och den laglöse Aragorn. Under deras färd stöter de på massa problem såsom orcher, urtida vålnader och vattenodjur.
Frodo är den som bär på ringen så det krävs mest av honom eftersom ringen hela tiden vill tillbaka till sin härskare. De är även fördöljade av 9 ringvålnader som var före detta kungar. De blev lurade av Sauron och är ni hans tjänare.

Sagan om Ringen böckerna är kända och väldigt omtyckta över hela världen. Jag personligen tycker att de var så bra att jag var tvungen att läsa alla böckerna på engelska också. De har ju även gjort filmer av böckerna som blev enorma succér. För alla de som ej har läst dessa böckerna rekommenderar jag att ni gör det.


Simon Cederblad

1 kommentar:

Christina sa...

Simon, kort och väl sammanfattat. En känd historia som du tog dig an även på engelska. Great and thankyou :)/Christina