tisdag 27 april 2010

Skadad av Cathy Glass


Boken som jag har läst handlar om en flicka som blivit omhändertagen av de sociala myndigheterna. Hennes mamman är drogmissbrukare och pappan är alkoholist.

Cathy Glass kommer att bli Jodies foster mamma. Cathy har en lång erfarenhet att ta i mot fosterbarn. I tjugo års tid har hon hjälpt barn.


Jodie är 8 år när hon kommer till familjen Glass men innan dess har hon avverkat fem fosterhem inom en fyra månaders period.

Hon är en okontrollerbar tjej som är mycket aggressiv. Hon har bland annat satt eld på en hund, skär sig själv och gömmer sig bakom en mängd olika personligheter.

Jodie använder sig av olika utpressningar mot Cathy och den ena är att om hon inte får som hon vill hotar hon med att bajsa på sig.

Jodie verkar sakna empati och hon väljer helst att vara ensam att leka.

Hennes utveckling är sen och har en motorik som en fyra åring.


Det är ett stort frågetecken varför denna flicka beter sig som hon gör. Hon sparkar, slåss och bajsar på sig. Men varför detta beteende ?


När Jodie börjar känna sig trygg hos Cathy anförtror sig hon sin hemska historia åt henne.

Det Cathy nu får reda på ska absolut inga barn få uppleva. Det är fruktansvärt!


Boken var en av de intressantaste jag har läst på länge jag kunde inte sluta att läsa.

Den är verklighetsbaserad och man får en inblick i hur myndigheter fungerar och vad dom blundar för. Den är helt klart lässvärd.


1 kommentar:

Christina sa...

Susanne!! Vad är det som har hänt henne då?! Det här är verkligen en bra presentation, jag vill läsa mer och läsa boken och om den här flickan. Mycket bra!/Christina