tisdag 25 februari 2014

Tatuerad Torso - Helene Tursten
Helene Tursten:
Hon är född den 17 februari 1954 i Göteborg, skriver svenska kriminalromaner. Hennes mest kända böcker är böckerna om Irene Huss, som även filmatiserats ett flertal gånger.
Blivit nominerad flera gånger till årets författare av Västsvenska författarsällskapet.

Kort om boken:
Boken är utgiven 2001-05-01. Den handlar om huvudpersonen, Irene Huss. En kvinna i 40 års åldern som arbetar som polis. Hon är gift och har två barn, bor i ett hus och har en hund. Hela boken utgår ifrån henne och henns perspektiv. Boken handlar om en nekrofil, som under bokens gång mördar flera människor. Det första mordoffret har en koppling till Danmark, så Irene och hennes kolega Johnny åker till Danmark för att reda ut saker och ting. I Danmark kommer de inte så bra överens med den danska polisen och vid ett tillfälle misstänker Irene Huss att den danska polisen har mer med mordutredningen att göra än enbart som poliser.

Jag tycker:

Jag gillar den här boken starkt! Den har även gjorts till en film, Irene Huss – Tatuerad torso. Boken innehåller fler detaljer än vad filmen gör. Jag anser att boken är mer spännande. Boken är välskriven och den är väl värd att läsa.
/ Frida Adolfsson, a-distans år2

1 kommentar:

Om böcker sa...

Tack för din presentation av boken Tatuerad torso, den låter onekligen spännande. Kul att du gillade den - då har du ju en hel serie med böcker att se fram mot :)
/Christina