måndag 24 februari 2014

Femtio nyanser av mörker (E.L. James)

Det här är den andra boken av trilogin "Femtio nyanser av..." och Anastasia Steele, huvudpersonen, har lämnat den framgångsrike vd:n Christian Grey som på sätt och vis har trollbundit henne totalt. Hon kan inte sluta att tänka på honom, till råga på allt så lämnar han henne inte ifred. Han är kontrollerande, krävande och brottas alltid med sina inre demoner, något som Ana inte är van vid eftersom Christian Grey är hennes första förälskelse. I den här delen så ber han om en andra chans, något som hon inte nekar till. Men nya problem dyker upp: hans gamla ex och dessutom så får hon reda på information som hon helst skulle vilja vara utan.

Det är en djup handling och jag har både skrattat och gråtit mig igenom första och andra delen. Man kan tycka att boken är ganska klyschig på något vis och det är svårt att hitta ett mellanting om man gillar den eller inte. Men jag tycker att det är en riktigt bra bok eftersom känslorna framkommer så tydligt. Den är inte svårläst alls, men det är svårt att lägga ifrån sig boken och inte vara berörd på något vis.


E L James är en brittisk författare och är känd för sin  erotiska trilogi Femtio nyanser. Hon är nog den enda författaren som har gjort ett samarbete med Kappahl och fått en kollektion damunderkläder lanserad. Hon är en samtida författare, handlingen i sig är modern och om boken skulle vara skriven för ungefär 10-20 år sedan så skulle det blivit ett ramaskri bland folket.
/Jennifer

1 kommentar:

Om böcker sa...

Jennifer, det här är ju verkligen en bok som blivit omskriven och precis som du skriver älskad och avskydd ;-) Böcker som är utmanande sexuellt väcker ju ofta uppmärksamhet... Utan att ha läst boken känns det som att den verkar i Markis de Sades anda och tradition, och då är det inte bara 20-30 år sedan, utan 1700-tal... Kul att du gillade den, det verkar vara en riktig bladvändare, dvs att det är svårt att sluta läsa, när man väl börjat. Tack för din presentation/Christina