torsdag 3 oktober 2013

Ego women - Carolina GynnigJag har valt boken ”Ego woman” av Carolina Gynning.
Boken handlar om hennes hektiska liv och om hennes tankar, förklaringar av delar ur livets resa. Jag har läst hennes tidigare bok ”Ego girl” och tyckte den var fascinerande. Var helt enkelt nyfiken på en fortsättning. Hon är en ytlig men samtidigt djup komplex spännande jordnära människa. Man vill leva hennes liv stundtals fast ändå inte. Det är som ett liv i högsta hastighet i en berg och dalbana. Det är som hon är förbannad på omgivningen som inte förstår eller orkar med henne samtidigt som hon ursäktar dem. Man vill dras med och vara lika vild som hon är men ändå inte. Är imponerad av hennes tankenärvaro när hon vill flippa ur och förståelse för att hon är annorlunda. Den komplexa personligheten är det som antagligen fascinerar och lockar en stor beundrarskara.
Hennes beskrivning av reaktionerna vid parmiddagar är härlig. Hon hatar kallprat och lagom om ingenting. Hon vill efter ett tag bara skrika rätt ut eller dra. Har full förståelse för denna reaktionen och hennes hat för tillgjordhet samtidigt som ytan är viktig för henne. Hon är häftig och gör upp med sig själv och till och med opererar bort sin siliconbröst. Det är en Carolina på väg att bli lite vuxen.
Har läst för lite böcker för att ha en åsikt gällande biografier och romanen men lite twist blir det förstås om det är en biografi om en spännande person. Man kan inte låta bli att tycka om Carolina Gynning.


// Alexandra Fihn1 kommentar:

Om böcker sa...

Alexandra, tack för din presentation av din lästa bok "Ego women". Det märks att du tyckte boken var bra och du visar på många sätt hur boken kastar läsaren mellan olika känslolägen och händelser i Carolinas liv. Jag blir onekligen nyfiken på de här parmiddagarna - här kanske du skulle kunna få med ett citat från boken?
Vänligen Christina