måndag 5 november 2012

Den sista föreläsningen av Randy Pausch

"Tid är allt du har. Och en dag kanske du upptäcker att du har mindre tid än du tror."

 Den sista föreläsningen handlar om Randy, en lärare som en dag får veta att han är döende i cancer. På sin sista föreläsning intar han scenen med att göra tio armhävningar och istället för att berätta om sin sjukdom berättar han sin livshistoria. Boken är fylld med humor såväl som råd om livet, kärleksförklaringar till sin fru såväl som barndomsdrömmar. Randy levde dock ett ganska vanligt liv, ibland tycker jag att han sätter sig lite på för höga hästar, men annars är det väldigt vanligt och "Svensson", så man ska inte förvänta sig dramatik. Boken är mer lite utav en livsguide fylld med visdom och råd.

Jag valde denna boken då den sedan tidigare berört så oerhört många människor och jag en gång påbörjat den men inte läst färdigt den och tog tillfället i akt. Huruvida det är mer spännande med verklighetsbaserat än fiktion så beror det på, just denna boken hade nog blivit väldigt tråkig om den hade varit påhittad. Randy levde trots allt ett ganska alldagligt liv./Emeli Drakfors


1 kommentar:

Om böcker sa...

Emeli,kul att du tog chansen att läsa något du länge haft på gång :) Intressant det du skriver att boken är fylld av visdom och råd, var det något särskilt som berörde dig? Är också nyfiken på vad det är som gör boken spännande, om den skildrar Randys ganska alldagliga liv? Är det just det att man vet att han ska dö? Eller vad beror det på?

vänligen Christina