torsdag 17 mars 2011

Bokrecension :Michael Connelly – Räven


Michael Connelly tar oss åter med till Los Angeles och hans huvudperson Harry Bosch.

Numer så arbetar Bosch på Cold Case avdelningen dit han kom tillbaks efter att ha provat på tiden som pensionär ett tag. Titeln på boken syftar på den man som Bosch har jagat i 13 år och som nu åter blir aktuell i en cold case utredning.

Det är ett av dom fall som Bosch inte har kunnat släppa under sina år som mordutredare. En kvinna, Marie Gesto 22-år försvann oförklarligt och det hamnade på Boschs bord när det gick från ett vanligt försvinnande till ett mordcase.

Connelly har som vanligt skrivit en fängslande bok där intrigen stegras och får iallafall mig att längta in i boken och vilja hänga med som Boschs kollega. Connelley skriver väldigt målande och det är lätt att ”se” dom olika miljöerna framför sig.

Boken drar igång på riktigt när polisen av en slump stannar en bil sent en kväll och i den gör ett makabert fynd. Bak i bilen upptäcker man två styckade människokroppar.

Det här blir starten på en historia där Bosch kastas mellan hopp och förtvivlan på väg mot sanningen och där Connelly sveper in läsaren i illussioner om vem gärningsmannen är.

Michael Connelly som har ett förflutet som kriminalreporter på Los Angeles Times fortsätter med denna bok sin framgångsrika författarkarriär. Han har givit ut en rad kriminalromaner och jag kan verkligen rekommendera hans böcker.

Peter Ström


1 kommentar:

Christina sa...

Peter, välformulerat och bra sammanfattat. Det är tydligt att du tyckte om boken och jag håller med - Connelly skapar spänning av hög klass. Tack för en bra presentation /Christina