fredag 20 januari 2012

Fallet Vincent Franke

Jag har läst boken "Fallet Vincent Franke".

Huvudpersonen Vincent är en trasig morfinist som ramlar runt i en vardag av drogförsäljning, polisförhör och knarkarkvartar. Hans enda fasta punkt i tillvaron är lägenheten i Stockholmsförorten Björkhagen.


Vincent får en dag ett uppdrag av Pastor,den tyngste aktören i Stockholms undre värld. Inne i hans lägenhet lämnades en kvinna som kallade sig Maria.

Han vet inte varför,det enda han vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån.
Men Vincents tillvaro blir allt annat än enkel när Maria en dag försvinner.Inte nog med det hade han blivit förälskad i henne.

Jag tyckte att boken var bra även om det var lite svårt att komma in i den och förstå att "Vincent" talade om nutid och dåtid. Den blev mer spännande för varje sida man läste, speciellt i slutet.

Fallet Vincent Franke skrevs av den unge författaren Christoffer Carlsson. Han är född i Halmstad år 1986 men bor sedan 2005 i Stockholm. Han studerar kriminologi vid Stockholms universitet och är aktuell med debutromanen Fallet Vincent Franke och sin andra roman Den enögda kaninen.

/Nathalie Blomander

1 kommentar:

Christina sa...

Hej Nathalie,kul att du läst den är deckardebuten :) Kul också att du tyckte att den var bra, jag har varit nyfiken på att läsa den. Det är något lockande med titeln. Tack för en fin presentation av boken och dina tankar om den. Här kommer Christoffer Carlssons tankar om att skriva ;-) eftersom det är det vi ska göra nu. /Christina