onsdag 2 oktober 2013

Andreas Carlsson - Liv to win.

 


Varför jag har valt just den här biografin:
Jag har valt att läsa biografin om Andreas Carlsson – Liv to win för att jag själv likt han kämpat mig fram och följt mitt hjärta många gånger trots att jag själv tänkt att det kanske inte är det klokaste valen men de har känts rätt.
Jag har sett de dolda blickarna och hört de tysta suckarna i min omgivning som funderar vad man håller på med. Jag känner igen mig väldigt mycket i känslorna Andreas Carlsson beskriver.

Vem boken handlar om och varför dennes historia är spännande:
Boken handlar om Andreas Carlssons personliga resa från botten till toppen. Med fattig uppväxt med en mor som levde på socialbidrag och en misslyckad artistkarriär arbetandes som diskare i Stockholm för att slutligen få in en fot på den världsberömda musikstudion Cheiron på Fridhemsplan som resulterar i att han skrivit låtar till artister som Kate Perry, Bon Jovi, Celine Dion, Britney Spears och backstreet Boys med flera.
Idag har Andreas Carlssons låtar sålt mer än 100 miljoner skivor.

Det jag tycker är spännande med boken är just hur man får följa med genom hans liv när han kämpat och kanske inte alltid tagit de självklara och enkla valen som de flesta andra skulle gjort, utan han har gått sin egen väg hur galet det än må ha varit just då så kan man ändå se i slutändan att det var korrekta val att ta.

Vad tycker jag om boken:
Jag tycker boken är spännande och lättläst, jag tror den kan uppskattas av alla människor oavsett intressen i livet. Som vanligt med biografier så är det spännande att få insikt i någon annans persons vägval, toppar och dalar.

Lyft gärna fram något citat som är represantivt:
Lyssna alltid först och främst på din egen instinkt och magkänsla – din bästa indikation på om du är rätt eller fel ute. Goda råd från andra kommer ofta med en personlig agenda.

Fundera över skillnaden mellan att läsa en biografi eller en roman, blir det mer spännande om det hänt på riktigt eller tvärtom?
Jag tycker inte att det generellt behöver bli mer spännande enbart för att det är en verklig händelse. För mig är det viktigare hur det är skrivet.
Personligen kan jag tycka att en bok som till exempel Sagan om ringen känns som att det skulle kunna vara en sann berättelse. Detta trots att vi talar om trollkarlar och orcher.

/Kenneth Flodström

1 kommentar:

Om böcker sa...

Kenneth, fin inledning till din presentation. Direkt fångar du mitt intresse att läsa vidare :) en personlig erfarenhet att knyta an till gör det alltid lite mer intressant (apropå biografi/fiktion)
Intressant också att läsa dina tankar kring biografi och roman. Sanning är kanske ett relativt begrepp. Och kanske kan en fiktiv berättelse innehålla fler sanningar än en "sann" ? Tack för din presentation /Christina